Carane ngganti caliper rem cakram

image1

Umumé, calipers rem banget dipercaya, lan mbutuhake ngganti kathah kurang asring saka bantalan lan cakram, nanging yen sampeyan kudu ngganti siji, iki carane nindakaken!

Ana macem-macem kelengkapan rem sing beda-beda, nanging ing mayoritas kasus, mobil dilengkapi kaliper geser piston tunggal sing umume dipasang kanthi cara sing padha.Caliper disambungake menyang operator sing disambungake menyang hub mobil.Nalika sampeyan bisa ngganti calipers individu, bantalan lan cakram kudu diganti kanthi pasangan ing poros.

Aja nyoba ngganti caliper kajaba sampeyan ngerti apa sing sampeyan lakoni, utawa sampeyan duwe pengawasan ahli.Sampeyan ora bisa njupuk risiko karo unsur sistem rem mobil.

- 01 -

Aman jack munggah kendaraan, nggunakake stands poros lan wheel chocks, lan mbusak dalan.rodha.

image2

- 02 -

Operator biasane bolted menyang hub karo rong bolts, iki bisa ditinggalake yen sampeyan mung ngganti caliper - nanging kudu dibusak yen sampeyan uga ngganti disk.

image3

- 03 -

Caliper diamanake menyang operator kanthi rong baut, biasane nganggo kepala Allen, sing ngamanake sepasang pin geser ing awak caliper.

image4

- 04 -

Kanthi njabut bolts Allen sampeyan bakal bisa kanggo prize caliper kasebut kanthi teliti, mati disk.Bisa uga angel dicopot, mula ati-ati yen sampeyan nggunakake bar pry.

image5

- 05 -

Kanthi caliper dicopot, bantalan bakal ditarik metu - asring dicekel nganggo klip.

image6

- 06 -

Garis rem kudu dibusak kanthi teliti saka caliper.Sampeyan mbutuhake wadhah kanggo nyekel cairan rem sing bakal tumpah (aja njaluk iki ing cat).

image7

- 07 -

Kanthi caliper anyar mesthekake piston di-push bali menyang silinder karo sepasang tang pump banyu, G-clamp, utawa padha.Piston mburi asring saka macem-macem 'wind-back' lan kudu di-push bali menyang silinder karo alat rem angin bali.Iki murah kanggo tuku, lan gampang digunakake.

image8

- 08 -

Bantalan banjur bisa dipasang maneh menyang caliper (kanthi klip utawa pin sing dibutuhake) lan caliper dipasang ing operator.

image9

- 09 -

Pasang maneh baut geser caliper lan priksa manawa ana ing urutan sing apik lan geser kanthi lancar.

image10

- 10 -

Spin hub lan priksa manawa calipers wis bener dumunung liwat disk, tanpa naleni (sawetara naleni cahya wis samesthine).

6368 Mazda MX5 0501.JPG

- 11 -

Kanthi kabeh bolts aman, selang rem kudu dipasang maneh, lan caliper getihen kanggo mbusak hawa.

image12

- 12 -

Tindakake prosedur getihen sing biasa (kanthi kit getihen siji wong, utawa kanthi bantuan asisten, lan manawa reservoir cairan rem tetep munggah ing tingkat sing bener.

6368 Mazda MX5 1201.JPG

- 13 -

Priksa kabeh bolts sadurunge reattaching wheel lan torquing bolts wheel / perkakas kanggo tingkat kasebut.

image14

- 14 -

Elinga yen pedal rem mbutuhake sawetara 'pompa' supaya bantalan bisa kontak karo disk.Nyopir kanthi ati-ati lan priksa manawa rem bisa digunakake kanthi bener.

image15