DISC BRAKE CALIPER

Apa fungsi rem cakram?

1

Fungsi rem cakram ing mobil yaiku kanggo ngontrol kacepetan kendaraan supaya bisa mlaku lan mandheg manut kekarepane sopir.Rem cakram bakal nggawe driver luwih aman nalika ngontrol mobil.

Umume mobil nggunakake sistem rem nganggo rem drum utawa rem drum, nanging saiki akeh mobil sing dirancang nganggo rem cakram.Rem cakram wis akeh digunakake ing macem-macem jinis mobil, bisa ing ngarep utawa mburi mobil.

Produsen mobil kanthi sengaja ngganti sistem rem dadi rem cakram amarga luwih aman lan bisa nggawe mobil stabil, sanajan digunakake kanthi kecepatan dhuwur.Proses mandheg mobil luwih optimal nalika nggunakake rem cakram tinimbang rem drum utawa drum.

Kanggo nyetop mobil, mesthi ora mbutuhake jarak sing dawa kaya kothak, lan kanthi nggunakake rem cakram, kabeh sikil mobil bisa mandheg kanthi cepet.Ing tembung liya, rem cakram bisa nyepetake jarak rem.Kanthi rem cakram, safety driver bakal luwih aman ing mobil.

Nggunakake mobil sing wis nggunakake rem cakram, sampeyan bakal tenang lan luwih aman.

Apa itu Disk Brake Caliper?

Disk Brake Caliper nduweni peran penting ing kemampuan kanggo alon utawa mandheg mobil kanthi cepet.Saben caliper dianggo kanthi ngetrapake tekanan ing bantalan rem nalika sampeyan meksa pedal mudhun.Iki meksa bantalan nglawan disk.Iki ing siji nggawe tingkat dhuwur saka resistance needed kanggo alon gembong mudhun.Kaliper rem cenderung nyandhang liwat wektu liwat panggunaan umum.Caliper kualitas rendah bakal nganggo kudu luwih cepet tinimbang normal.Gejala caliper sing rusak kalebu swara squealing lan sensasi jerking nalika ngerem.Nalika saben jinis caliper rem nindakake fungsi sing padha, ora kabeh padha.

Kaliper rem nindakake gerakan mekanis kanggo ngapit lapisan rem ing disk.Kaliper uga asring diarani bantalan rem lan rem piston.

Kaliper rem bakal digunakake kanthi nggunakake tekanan hidrolik sing diasilake saka owah-owahan tekanan cairan rem sing mlebu liwat selang utawa kabel rem.Sampeyan kudu ngerti paling ora rong jinis kaliper rem, yaiku kaliper ngambang lan tetep.

Floating Caliper yaiku salah sawijining kaliper rem sing posisine ana ing bagian kaliper penyangga rem.Jinis caliper iki mengko bakal pindah lan pindhah menyang kiwa utawa nengen.Ing kaliper ngambang, piston rem mung kasedhiya ing sisih siji.Nalika piston obah, mobil nyurung bantalan rem cakram.Sisih liyane bakal clamp lining brake jejere.

Caliper tetep yaiku caliper sing posisine terintegrasi karo caliper support brake lan iki tetep caliper tetep lan bakal bisa nyuda bantalan rem, yaiku piston rem wae.

11

Komponen utama Brake Caliper

1

Caliper rem digawe saka pirang-pirang bagean sing penting kanggo operasi efektif sistem rem.Bagian kasebut kalebu caliper lan braket pemasangan, pin geser, baut pengunci, sepatu bot bledug, klip pemasangan rem, bantalan rem lan shims, piston rem kanthi boot debu lan segel.

Pin Geser

Pin iki greased lan ngidini kanggo Alignment tepat saka caliper kanggo rotor brake lan isih ngidini kanggo gerakan needed ing driving normal.

2
3

Mounting Bracket

krenjang soyo tambah ora bisa dibusak saka unit rem cakram mobil amarga krenjang caliper digunakake kanggo masang caliper, kang bakal tetep caliper ing panggonan ora obah.

4
5

Piston Rem Kab

Brake piston dipanggonke nang c aliper, shaped kaya tabung karo mburi alur.Rem piston nduweni fungsi kanggo menet utawa nyurung lapisan rem menyang cakram supaya rotasi roda bisa mudhun utawa mandheg.

11
22

Piston Seal

Seal piston minangka salah sawijining bagean saka piston sing digawe saka cairan rem, saengga nduweni sifat tahan panas.Seal piston fungsi kanggo nyegah bocor cairan rem sing bisa mili nalika tuas rem ditekan.Seal piston bisa mbantu narik piston maju-mundur sajrone proses rem.

111

Klip pemasangan rem

Klip dirancang kanggo push pad adoh saka rotor.Iki bisa njaga rem adhem, nyuda gangguan lan ndawakake umur bantalan.Klip pas antarane bantalan lan rotor lan push bantalan adoh saka rotor.

6abdcc88f3d351a6cee5f6403cf9c487

Boot bledug

Segel boot bledug dibentuk saka bahan sing fleksibel lan duwe ujung pertama, sing nduwe ujung outboard saka silinder.Segel boot bledug diwenehake kanggo nyegah banyu, rereget, lan rereged liyane saka mlebu ing recess antarane silinder lan piston.

1222

Rem Parkir Listrik (EPB)

121

Electric Parking Brake (EPB) yaiku caliper kanthi motor tambahan (motor ing caliper) sing ngoperasikake rem parkir.Sistem EPB dikontrol sacara elektronik lan kasusun saka saklar EPB, kaliper EPB, lan unit kontrol elektronik (ECU).

Rem parkir listrik utawa EPB minangka versi canggih saka rem parkir utawa rem tangan konvensional.Kadhangkala, wong uga nyebut sistem iki minangka 'Rem Parkir Elektronik'.Secara teknis sistem iki minangka sub-bagean saka sistem 'Brake by Wire'.

Fungsi utama rem parkir yaiku kanggo ngindhari obahe kendaraan nalika diparkir.Kajaba iku, rem iki uga nduweni peran penting kanggo nyegah gerakan mundur saka kendaraan sing nerusake obah ing slope.Umumé, rem parkir mung dianggo ing roda mburi kendaraan.

Apa Itu Parking Brake Actuator?

13

Sistem rem parkir listrik (EPB) dirancang minangka jinis sistem rem-by-kawat elektromekanis, ing ngendi sistem parkir manual konvensional diganti karo aktuator kanggo ngasilake gaya clamping kanggo rem kendaraan.Iku sistem "motor-on-caliper" sing nggabungake aktuator ing caliper sing dipasang ing roda mburi lan ngoperasikake Caliper langsung tanpa

kabel parking kapisah.Aktuator rem yaiku piranti sing ngowahi gaya udara sing dikompres ing kendharaan utawa reservoir udara trailer dadi gaya mekanik, sing ngaktifake rem."Udhara kasebut pindhah liwat aktuator, nyebabake katup relay sing ngowahi tekanan udara dadi gaya rem fisik.Aktuator rem parkir uga diarani motor rem parkir listrik.

Kepiye Cara Rem Parkir Listrik?

14

Sistem kasebut dikontrol dening unit kontrol parkir elektronik.Nalika sinyal teka, motor listrik sing digunakake muter, gerakan rotasi iki ditularake menyang mekanisme gear kanthi sabuk (timing belt pulley).Mekanisme gear iki (gearbox) nyuda kacepetan rotasi lan ngowahi gerakan rotasi menyang tikaman, nyurung piston rem menyang bantalan lan rem menyang cakram.

Nalika rem lan piston-pad ngaso ing disk, amarga motor listrik bakal narik arus sing akeh, kenaikan saiki diukur, saiki arus dipotong lan proses rem wis rampung.Yen rem parkir listrik pengin dibukak, pin sing nyurung piston maju ditarik maneh kanthi muter mundur lan rem dibebasake.

Nambah Tekanan Pedal Ing kahanan normal, pedal rem sampeyan kudu mlaku kanthi lancar tanpa mbutuhake kekuwatan kanggo nyuda pedal.Nalika aktuator wiwit gagal, sampeyan bisa uga sok dong mirsani sing pedal harder kanggo mencet lan misale jek mbutuhake pasukan Ngartekno luwih kanggo rampung depress.

15